Hírek

Időpontja 2020. április 2.

Tájékoztató pdf icon small

 

 

Együttműködési megállapodás pdf icon small

Támogatói nyilatkozat pdf icon small

 

Lehetőségek a haderőben

Több mint 15 éve annak, hogy Hazánkban leszereltek a mindezidáig utolsó sorkatonák. A tömeghadsereget felváltotta az önkéntes alapon működő professzionális haderő, a sorkatonákat pedig a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, akik immár toborzás útján csatlakozhatnak a sereghez. Ennek apropóján kerestük fel az év első napjaiban a Debrecenben működő megyei toborzó irodát.

Mint ahogy az már több fórumon is elhangzott, a kormány és a honvédelmi vezetés kiemelt célja, hogy a Magyar Honvédség a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejévé váljon. Ennek érdekében folyamatosan emelkedik a védelmi költségvetés, amely 2020-ban meghaladja a 600 milliárd forintot. Miközben a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében folyamatosan zajlik a korszerű hadieszközök beszerzése, egy olyan kiszámítható életpályamodell felépítése is zajlik, amely elismeri a katonák szolgálatát, méltó megélhetést biztosít számukra.

kép1

„A Magyar Honvédség a biztos munkahely mellett folyamatos képzési lehetőségeket nyújt, illetve lehetőség van a meglévő munkahely, vagy folyamatban lévő tanulmányok mellett a tartalékos szolgálat vállalására is. Tapasztalataink alapján a katonai pálya továbbra is népszerű Hajdú-Bihar megyében” – tudtuk meg Tóth Imre őrnagytól, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ toborzó részlegvezetőjétől. A toborzó iroda vezetője számokkal is alátámasztotta mindezt, hiszen mint elmondta, 2019-ben a megyéből 192 fő vonult be szerződéses katonai szolgálatra, 135 fő vállalt önkéntes tartalékos szolgálatot, 57 fő pedig valamelyik katonai tanintézetben kezdte meg a 2019/20-as tanévet.
A Péterfia u. 58/a szám alatt található Toborzó Irodában ottjártunkkor is többen érdeklődtek a honvédségben vállalható szolgálati lehetőségekről. Nem meglepő módon – hiszen az év eleje a pályaválasztás időszaka – ketten közülük a katonai tanintézetbe történő jelentkezési lapot töltötték ki éppen.

kép 03


„Akik az érettségi bizonyítvány megszerzését követően hivatásos katonai pályára készülnek, azok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, illetve az MH Altiszti Akadémiára adhatják be a jelentkezésüket. A 2019/20-as tanévtől „Acélkocka” néven egy megújított altisztképzési rendszert dolgozott ki a Magyar Honvédség. Az egyéves, tanfolyamrendszerű képzés már a tanulmányok alatt is havi jövedelmet biztosít, illetve a jelentkezők előképzettségének és érdeklődésének megfelelő karrierlehetőséget kínál” - tájékoztatott Tóth őrnagy.
Az iroda ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek azok is, akik munkalehetőséget keresnek. A szerződéses katonai szolgálat állandó, napi munkaviszonyt biztosít, míg a tartalékos forma azoknak szól, akik tanulmányaik, vagy meglévő munkahelyük mellett szeretnének részt vállalni honvédelmi feladatokban.
„Folyamatosan várjuk az érdeklődőket, hiszen számos munkakörben tudunk beosztást kínálni. A Magyar Honvédség biztos megélhetést, kiszámítható életpályát és karrierlehetőséget garantál tagjai számára. Az alapfizetés mellett étkezési és utazási támogatásban is részesülnek a katonák, alapilletményüket plusz juttatás, pótlék, valamint az esetleges többletmunkáért járó kifizetés tovább növelheti. Akit érdekel az egyenruhások világa, szeretne hozzánk tartozni, ne habozzon, tudunk számára olyan szolgálati formát kínálni, amely megfelel az élethelyzetének, elképzeléseinek, céljainak” – zárta a beszélgetést Tóth Imre őrnagy.

 kép 02

Fotó: Koncsek Barna főhadnagy, illetve Magyar Honvédség archív

TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSE

 

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 43/A §-ban biztosított véleményezési jogkör biztosítása érdekében ez úton közzé tesszük

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

……………./2020. (………….) önkormányzati rendelet-tervezetét

NYÍRMÁRTONFALVA KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL szóló

8/2019. (IX. 26.) önkormányzati rendelete módosításáról

 

A partnerségi egyeztetés fázisában lehetőség van a településképi rendelet tervezetének megismerésére, észrevételek megtételére.

Településképi rendelet megtekintése pdf icon small

A rendelet-tervezet véleményezésére 2020. február 12. napjáig van lehetőség a következő módon:

Várjuk az egyeztetésben résztvevő partnereink, a község közigazgatási területén ingatlannal rendelkező tulajdonosok-, illetve a településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek, továbbá a bejegyzett civil szervezetek észrevételeit, javaslatait.

Az egyeztetési anyag véleményezésére a polgármesternek címezve papír alapon megküldve (4263 Nyírmártonfalva, Kossuth u. 38.), vagy elektronikus levélben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő megküldéssel.

A képviselő-testület a vélemények figyelembe vételével dönt a rendelet-tervezet elfogadásáról.

Segítő együttműködésüket megköszönve:

Nyírmártonfalva, 2020. február 5.

 

Dr. Fekete Erzsébet                                                                                       Filemon Mihály

     jegyző                                                                                                       polgármester

       sk.                                                                                                                       sk.

 

Értesítjük a lakosságot, hogy településünkön 2019. február 15-én előreláthatólag du. 13.00 órától csőtörés miatt hibaelhárítási munkálatokat végez a Debreceni Vízmű Zrt.

A vízszünet az alábbi utcákat érinti:

 1. Zúgó út
 2. Debreceni út
 3. Acsádi út
 4. Kossuth utca
 5. Széchenyi utca
 6. Ővoda utca
 7. Jókai utca
 8. Deák F. utca
 9. Batthyány utca
 10. Bethlen utca
 11. Mihálydi út
Go to top